Använd dig av mer hållbara accessoarer

Du har säkert hört termen hållbart mode. Ibland definierar vi hållbarhet att materialen vid tillverkningen är miljövänliga eller återvunna, men det kan också betyda något som är vintage. Plagg och accessoarer som har en längre livslängd än andra produkter är också på sitt sätt hållbara. Även minimalismen är en hållbar trend inom mode. När du föredrar att använda lokalt producerade varor är också hållbart.

Material att föredra

Återvunna material vi idag använder mycket är exempelvis bomull, polyester, nylon, ylle och silver. Nyttan med att använda återvunna råvaror är att det är mycket resurseffektivare jämfört med att tillverka helt nytt.

Material vars produktion inte är miljövidrig är bland annat bambu, hampa och linne.

Veganskt läder är en annan hållbarhetstrend som vi hör mycket om. Det tillverkas av naturliga växtbaserade material, till exempel kork, banan eller ananas.

Produkternas livscykel

Återanvänd och återvinn - det är tidens melodi. Desto längre vi håller och använder ett plagg eller en accessoar, desto mindre är dess miljöpåverkan. Hållbarhetsrörelsen är inte bra endast för vår planet utan även för din plånbok.

Om vi konsumerar förnuftigt och på lång sikt och väljer kvalitet framom kvantitet kan vi alla dra vårt strå till stacken i hållbarhetsracet.

Klicka dig vidare online och ta en titt på hållbarare alternativ här