De största modeskaparna

Det finns åskilliga modeskapare i världen, men som med alltid annat kan man alltid ranka dem efter vilket som är störst och värt mest pengar.

5. Adidas

Den tyska sportklädesskaparen är det näst största sportmärket i världen och bärs av många olika sportikoner världen över. Värdet på märket estimeras vara nästan fem miljarder dollar. 

4. Ralph Lauren

På fjärde plats hittar vi företaget som är känt för sina polokläder, något som faktiskt fortfarande är flaggskeppet i företagets kollektion. Ralph Lauren fokuserar på lyxigare kläder för både män och kvinnor, de är värt omkring fem och en halv miljard dollar.

3. H&M

Nu tar vi en stort steg framåt i värde, svenska Hennes & Mauritz AB är känt för att sälja kläder till både män och kvinnor av alla åldrar och har ett estimerat värde på nästan 13 mijarder dollar.

2. Nike

Nike, det enda sportmärket som är större än Adidas är också det näst största märket i världen. Det är rankat på plats 60 av de 500 största företagen i världen och har ett värde på nästan 16 miljarder dollar.

1. Zara

Högst upp hittar vi det spanska företaget Zara, som nyligen utökat sin verksamhet från bara kläder och accessoarer till att även börja sälja heminredning. Företaget har ett värde på strax över 20 miljarder dollar.