En bra basgarderob täcker alla behov

Ett visst antal grundplagg kan vara smart att ha i sin garderob, så att man på ett enkelt sätt kan kombinera de olika plaggen med varandra och få olika stilar. Basplaggen ska helst kunna användas under en lång tid, så att man kan komplettera dem med billigare trendaccessoarer. En bra basgarderob kan även utgöra grunden för en packning om man ska ut och resa och behöver minimera antalet saker man tar med sig. Några enkla basplagg som kan användas på olika sätt kan då vara det perfekta.

Vad som bör ingå i en basgarderob är naturligtvis individuellt och beroende av tycke och smak. Tidningen King Magazine listar ett antal plagg som med fördel kan ingå i garderoben, som till exempel en vit t-shirt, som är en tidlös klassiker. Den är alltid rätt till nästan allt och passar speciellt bra till blå jeans. Ett eller två par snygga jeans kan man i dag använda till både vardag som fest.

Dessa kan kombineras med andra plagg från basgarderoben, som en snygg kavaj och en matchande skjorta. En blå skjorta passar exempelvis till det mesta vare sig den är av jeanstyg eller bomull och både enfärgade och randiga skjortor gör sig bra under en kavaj.

Förutom kläder tipsar tidningen om att basgarderoben även bör innehålla olika typer av skor, så som ett par lågskor och ett par kängor. Slutligen bör det ingå en varmare jacka att plocka fram när vinter gör sig påmind och en stickad tröja att bära under. En oljerock är en klassisk favorit som inte blir omodern.

En basgarderob är smidigt för alla att ha och oavsett vilken storlek du har finns det alltid kläder som passar. Storleken har ingen betydelse när det gäller att hitta kläder som passar, för det är utseendet och känslan av hur plaggen känns att bära som är väsentlig.