Hitta din rätta BH-storlek

Alla förtjänar att ha en BH i rätt storlek och som sitter bekvämt på alla sätt och vis. För att göra detta kommer man dock behöva göra lite mätningar. De flesta har nog redan hört att större delen av kvinnor idag har fel storlek och detta kommer mycket av att man inte har fått rätt råd och tips om hur man hittar sin rätta storlek.

Det kan finnas många tecken på att man bär fel storlek och känner man igen sig på något av dem är det absolut dags att dra fram måttbandet och ta några mått!

  1. Mät omkretsen över bystens bredaste del, runt ryggen. Dra inte åt måttbandet utan lämna hellre lite luft emellan det och kroppen. Denna siffran kommer att bli grunden för den kupstorlek du behöver.
  2. Mät omkretsen under bysten, runt ryggen. Denna gång kan man dra åt måttbandet ganska tight. Detta kommer att bli ens omkretsstorlek.

Dessa två siffor kan man sedan ta till vilken butik som helst, även en som finns på nätet, och få tag på en BH som verkligen passar perfekt.

Det är även värt att påpeka att en ny BH ska kännas som bäst när den hakas fast på den yttersta positionen. Med tiden kan man sedan fästa den längre och längre in som materialet tänjs ut. Om den dock börjar sitta löst på den innersta är det dags att säga farväl till den och köpa nytt.

Tänkt slutligen på att alla är inte byggd på samma sätt och inte alla modeller passar alla former. Om någon inte är bekväm trots att man valt rätt storlek är det bättre att titta på en annan modell istället.