Kläder för den gravida

Väntar du en liten? Grattis, du har en så mysig tid framför dig, förutsatt att du får hålla dig hyffsat pigg. Det kan dock vara riktigt svårt att hitta passande kläder för dig och din bula. På Graviditetskollen hittar du ett stort utbud av gravidkläder för alla mammor. När du är gravid är det mycket som händer och att känna sig fin är väldigt viktigt. 

Av någon anledning finns det ett rätt dåligt utbud av kläder för gravida i lokala butiker, därför kan det vara smart att bege sig online för att hitta det du söker. Det som är bra att investera i en liten garderob är att kläderna är anpassade för din kula och du kommer märka skillnaden! Även om du har kläder du skulle kunna använda då de är rätt lösa blir dina vanliga tröjor alldeles för korta och dina byxor ligger under magen. Du kanske inte vill köpa hur mycket kläder somhelst då du kommer ha kläderna under en begränsad tid men vissa saker kan faktiskt vara bra som vi listar nedan.

  • Gravidbyxor. Då du inte kommer kunna ha dina vanliga jeans är det smart att köpa minst 2. Fördelen med gravidbyxor är att de anpassar sig efter din växande mage.
  • Gravidlinnen. Alla toppar för gravida är anpassade så att din mage har mer plats och din mage framhävs. 
  • Gravidtoppar. Gärna några långärmade olika färger
  • Stödstrumpor. Det kan hända att dina fötter och ben sväller upp, därför kan det vara klokt att köpa hem ett par sådana.
  • Baddräkt för gravida. Om du ska utomlands eller kommer vilja kunna gå på SPA eller utföra ett simpass är det bra att införskaffa en baddräkt anpassad för gravida. 
  • Strumpbyxor. Behövs om du ska ha kjol eller klänning.

Utöver detta finns såklart anpassade jackor och klänningar du kan köpa, men kolla gärna också i din garderob, en klänning som har lite längd och är lös i vanliga fall kanske går att knytas ovanför magen med ett skärp. Om du har kjolar som är stretchiga kanske du kan ha dessa ett tag. Tänk på att det oftast är mer smickrande för din kropp att framhäva magen än att ha en stor och lös t-shirt exempelvis.