Klädshoppning på nätet - bra att tänka på

De flesta har nog vid ett eller annat tillfälle köpt ett plagg över nätet. Detta är ju trots allt riktningen mer och mer handel av alla slag tar. Köpa kläder över nätet kommer dock med ett antal utmaningar och det gäller att gå rätt till väga för att slippa behöva skicka tillbaka både det ena och det andra.

Titta in i garderoben

Majoriteten av klädshoppingen online görs från hemmet och då har man ju alltid tillgång till garderoben. Så fort man ser ett snyggt plagg man skulle vilja ha är det smart att först gå till garderoben. Titta på hur många varianter av samma plagg som redan finns där och huruvida det verkligen behövs ett till. Om man fortfarande vill köpa det kanske det istället är värt att tänka på att rensa bort några av de andra exemplaren som redan hänger där.

Dra nytta av urvalet

Online får vi tillgång till praktiskt taget alla butiker vi kan tänka oss och ett plagg man hittar i en butik kanske finns till ett ännu bättre pris någon annanstans. Med ett stort utbud av butiker kommer även möjligheterna att hitta rabatter. Hittar man exempelvis något snyggt på Ellos kan man också leta upp en bra Ellos rabattkod för att få ned priset ytterligare.

Titta noga på material och storlek

När vi inte kan känna på ett plagg och hålla upp det framför oss är det lätt hänt att missuppfatta hur det kommer att kännas. Titta gärna på vilket material det är gjort av och se om det finns något liknande i garderoben. Jämförelsen kan låta en undvika otrevliga överraskning.

Samma sak gäller storleken då tillverkarens egna storlekar kan skilja sig från standardiserade EU-storlekar vi normalt sett använder oss av. Butiker har blivit bättre på att belysa dessa uppgifter men det är fortfarande bäst att hela tiden vara uppmärksam på detta faktum.