Matcha dina smycken rätt

Du är ute efter att uppdatera smyckeslådan. Det är inte bara att köpa första bästa du ser, lägg ner lite omtanke i ditt val och fundera på hur du kan matcha smycket som bäst. 

Håret

Gå först och främst efter din frisyr. Om du har kort hår såsom pixie-frisyr eller en page kan du välja lite större halsband för att dra fokuset till dina accessoarer. De med långt hår kan hellre fokusera på stora örhängen så att de syns bland alla långa lockar. Är du riktigt stolt över dina nya örhängen kan du med fördel sätta upp håret i en hög svans eller knut. 

Favoritkollektion

Du ska så klart gå efter eget tycke och smak när du väljer dina nya smycken. Har du fallat pladask för Mila Silver och deras kollektioner, är det därifrån du ska shoppa. Välj därefter smycken som passar dig. En kollektion innehåller oftast flera storlekar och i olika material för att alla ska hitta en juvel att köpa. 

Ansiktsform

När du har hittat rätt storlek beroende på din frisyr, kan du välja formgivningen utefter ansiktsformen. En runt ansikte behöver inte framhävas mer med runda pärlor och örhängen. Istället kan du gärna bryta av med mer kantiga utformningar. Har du ett fyrkantigt ansikte kan du mjuka upp linjerna med runda örhängen och halsband. Ett ovalt ansikte kan dansa mellan olika former på smyckena medan ett avlångt ansikte passar bra med mindre smycken för att inte förlänga ansiktet ytterligare.

Material

Personer med mörk hy klär sig bäst i mässing, guld och koppar medan ljusa personer klär sig alltid bra i vitt guld och silver. Roséguld hamnar mittemellan men ska inte kombineras med rosatonad hud, smycket smälter in i hudfärgen och försvinner.