Modeinspiration på internet – men med bitter eftersmak

På internet i dag finns det hur många olika webbsidor som helst där man läsa om mode. Renodlade webbsajter, bloggplattformar och inte minst modetidningarnas egna hemsidor finns där och ger en bra överblickar över vad som pågår i modevärlden för stunden.

Att sätta sig bakom skärmen och scrolla och söka har alltså blivit en stor inspirationskälla för många – och hittar man något snyggt så är det lätt att dela med sig av det till vänner och bekanta. Hur man ska kombinera den snyggaste höstoufiten och vilka skor som är mest rätt till våren är två frågor som man enkelt kan få besvarade genom ett fåtal klick.

Men samtidigt bör man vara medveten om varför vissa bloggare visar vissa plagg. För det är just de som bloggar som har mycket stor makt inom mode i Sverige. Bloggare som lever på sin blogg utifrån reklamintäkter och inte minst genom att just blogga om olika företag och plagg. Sällan syns det att det är betalt inlägg vilket gör att läsaren lätt kan tro att rekommendationen för ett plagg verkligen är bloggerens åsikter.

Det kan det vara – men med viss vinkel. Flera stora kända bloggare i Sverige har just fått kritiken att de ”säljer sig” till företag för enkelt. Något som självklart minskar deras trovärdighet. Låt dig bli inspirerad men svälj inte alla åsikter som skrivs och sägs i bloggvärlden rakt av.