Praktiska och sköna träningskläder

När du tränar är det viktigt att du trivs i dina kläder. Plaggen får inte sitta åt för hårt någonstans, och du vill inte heller ha träningskläder som klibbar fast mot skinnet eller skaver när du försöker träna.

Om du känner dig osäker över en viss kroppsdel kan du ha mörkare kläder där och ljusare färger för områden du är mer självsäker över. Oavsett vad du letar efter i dina träningskläder finns de att handla på nätet.

Överkropp

För överkroppen behöver du ett linne eller en T-shirt. Rekommenderat är en tröja gjord av ventilerat tyg så det inte klibbar sig när du börjar svettas.

Underkropp

För underkroppen rekommenderas shorts. Ett urval av shorts har ett inbyggt ventilerat nät inuti som hjälper till för att kläderna inte ska klibba fast på kroppen när du kommer igång. Här är det även viktigt att hitta shorts som inte skaver mellan låren.

Skor

De optimala skovalet för träningen är så kallade löparskor. De är speciellt designade för att absorbera stötarna som förekommer när du springer, och därmed skydda dina fötter från att bli ömma efter en ordentlig joggingtur. Leta efter löparskor med sulor av gummi och helst någon stötdämpande innersula.