Ska man matcha kläderna med håret?

Ett fråga som många verkar ha är huruvida man bör matcha sina kläder med sin hårfärg. Detta kan till synes vara en god idé, speciellt om man har färgat håret en mer ovanlig färg. Men det bästa är faktiskt inte att tänka på vilka kläder som passar ihop med vilken hårfärg utan matcha kläder, hårfärg och även smink med sin naturliga hudfärg.

Allt detta bör börja med en färganalys, dessa kan man få gjord av en expert i person eller så kan man vända sig till ett onlinetest. Bäst är så klart om man får någon kunnig som gör detta åt en. Testet kommer att berätta för en om man är en vår, sommar, höst eller vinter och detta betyder att man kommer att se bäst ut i olika färger och toner. 

Detta kommer att vara till stor användning för många olika tillfällen. Får man till exempel för sig att färga håret någon ny färg kan man bättre hitta en färg som passar bra ihop med ens naturliga färg. Detta är även fallet om man ska göra slingor eller sätta in löshår, antingen i naturligt ton eller något mer extremt.

Man kan även prova sig fram plagg för plagg och färg för färg när man sätter ihop en outfit. Ett bra test är då att först täcka för håret med ett vitt tygstycke så det inte syns alls. Sedan lyfter man upp vaje plagg under hakan och ser hur man själv uppfattar hur väl färgen fungerar mot ens hy. Finner man till exempel att ens ögon dras till färgen på tyget innan ansiktet. Detta är ett tydligt tecken på att fägen på plagget överväldigar en.

Dessa test fungerar lika bra för hårfärg, smink och till och med smycken. Tänk bara att på att täcka för håret och kläderna med något vitt för att bättre kunna uppskatta hudens naturliga färg. Använder man färger som inte passar ens naturliga hudfärg riskerar man att se blekare, mer urvattnad eller till och mer äldre ut.