Spara plats genom att sortera i garderoben

Att städa och sortera i hemmet kan kännas både jobbigt och tråkigt, men i längden kan du tjäna på det både vad gäller plats och hur rent du upplever ditt hem. Det behöver inte heller vara så krångligt som du tror att städa och sortera i garderoben. Här får du ett par tips om hur du kan tänka när du vill rensa och sortera i garderoben.

Vem ska göra vad?

Innan du börjar rensa och sortera i garderoben kan det vara bra att fundera på vem som ska göra vad. Involvera gärna hela familjen i projektet. Om du behöver mer hjälp med att organisera och sortera hemma kan dessutom Smpl.nu hjälpa dig vidare.

Spara inte på allt

Det kan kanske ta emot att slänga saker ibland, men fundera en extra gång om du verkligen behöver spara de där gamla jeansen som du ändå inte kommer i längre, eller om du verkligen kommer att använda den där gamla mattan som du har trängt in i garderoben. Om du dessutom ofta köper nya saker bör du vara ännu mer noga med hur mycket du väljer att spara av dina äldre saker.

Sortera med hyllor och krokar

Fundera på hur du ska sortera och hänga upp eller placera sakerna i garderoben på bästa sätt. Genom att tänka till kan du spara mycket plats. Insidan av garderobsdörrar kan till exempel användas för upphängning av saker.

Hitta rutiner för sortering och rensning

Har du sorterat och rensat klart för denna gång? Grattis, men kom ihåg att det inte är över. Ett bra tips är att hitta rutiner för rensning och sortering av garderoben. På det här sättet blir det enklare för varje gång att rensa och sortera. Satsa på att göra det åtminstone en gång per år, men gärna oftare.