Teknologi och mode

Mode är nu inte längre bara kläder, väskor och smycken, idag är det minst lika moderiktigt att ha en viss typ av smartphone och liknande teknologiska prylar. Men nya framsteg inom portabel teknologi kan man inget annat än att vänta spänt på vad som kommer härnäst.

Det var inte länge sedan den endra riktiga teknologin som låg på mode vad ett armbansur, dessa har vi naturligtvis haft väldigt länge, men de har faktiskt varit en del av modet och fungerat som en statussymbol en stor del av denna tid. Praktiskt taget alla har nog hört talas om märket Rolex och vad det innebar att kunna ha råd med en sådan klocka.

Även om detta fortfarande är sant idag så är det inte i samma utsträckning. Kanske var det därför som smartklockor började slå igenom på marknaden. Den första smartklockan som lyckades uppnå kapabiliteterna av en smartphone var TrueSmart som utvecklades av Omate.

Idag kan man även hitta saker som hörlurar som mode, de flesta är nog bekant med märket Beats som inkluderade den kända rapparen Dr. Dre som en av grundarna och som köpes upp av Apple förra året.

Vi kan även se inslag av teknologi i våra vanliga kläder, ett exempel på detta är sockarna skapade av Sensoria som innehåller sensorer och kan ge feedback i realtid till sin smartphone för att se hur man springer och hur många steg per minut man gör. De är till för att förbättra en löpstil och andra företag håller på med andra lösningar inom löpning eller andra sporter som ämnar att förbättre hur vi tränar och sportar, både för att göra oss bättre på det men också för att se till att vi gör det säkrare.